Jdi na obsah Jdi na menu

Společná výroba adventních věnců (27.11.2010)

Dne 28.listopadu, v předvečer 1. adventní neděle , jsme se sešli v počtu osm „děvčat“ , jeden chlapec již na 3. tradičním podvečeru přípravy adventních věnců, sloužících jak pro výzdobu kostela a sborových prostor, tak pro výzdobu domova každé z účastnic.

 Dne 28.listopadu, v předvečer 1. adventní neděle , jsme se sešli v počtu osm „děvčat“ , jeden chlapec již na 3. tradičním podvečeru přípravy adventních věnců, sloužících jak pro výzdobu kostela a sborových prostor, tak pro výzdobu domova každé z účastnic. Díky maminkám Míši, Pavle a Báře jsem měli dostatek voňavých jedlových větví a nejrůznějších ozdob a tak práce na věncích snad ani nebyla prací, ale zábavou. Výsledkem byly nejrůzněji zdobené věnce, z nichž jsme měli o to větší radost, protože jsme si je dělali sami, podle vlastní fantazie. Budou nás provázet celým adventním obdobím a připomínat nám i chvíle, společně při jejich přípravě strávené.

Náš sborový adventní věnec

 

Pro všechny křesťany začíná 1. adventní nedělí doba přípravy, doba, na jejímž konci je oslava Kristova zrození. Adventní věnec je  podle křesťanské tradice symbolem života a společenství, je znamením naděje, že Boží láska vítězí nad temnotou a smrtí, protože Ježíš Kristus se pro nás stal člověkem. Tradiční barva adventního věnce je červená a zelená. Červená upomíná na krev Kristovu, prolitou za spásu světa, obě barvy pak symbolizují život. Světlo čtyř svící, které se v průběhu čtyř adventních týdnů postupně zapalují, připomíná Ježíšova slova: „Já jsem světlo světa“ (J 8,12).

Eva Jehlářová

 

 

 

Biblický citát