Jdi na obsah Jdi na menu

Konflikt v Gaze očima obyvatel příhraničního města Sderotu

V sobotu 14. března 2009 se v kostele ČCE uskutečnila přednáška "Konflikt v Gaze očima obyvatel příhraničního města Sderotu"

V sobotu 14. března 2009 se v kostele ČCE uskutečnila přednáška "Konflikt v Gaze očima obyvatel příhraničního města Sderotu". O poskytnutí prostor náš sbor požádalo Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ ČR) a ČSPI- klub Přerov a my jsme tak s radostí provedli. Přednášejícím byl Ing. Karel Sedláček - výkonný ředitel české pobočky Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém, který působil ve Sderotu 12 dnů jako reportér pro česká media během konfliktu v Gaze.

V přednášce plné fotografií, zvukových záznamů, ale i ukázek troubení na typický izraelský nástroj "šófar" jsme byli vtaženi do stresového života obyvatel poblíž pásma Gazy, plného náletů, bomb, které nevíte, kde mohou vybuchnout, do života obyčejných lidí, kteří si musejí zvykat na neustálou přítomnost možné smrti. Jejich děti si nemohou hrát pod širým nebem, ale mají hřiště obestavěné betonovými kryty, lidé nemohou spát v podkroví, ale ve sklepech, protože se bombarduje často i v noci.

Ať už je politický náhled na konflikt v Gaze jakýkoli, vyprošujme požehnání pro nevinné lidi, vtažené do vleklých bojů a děkujme našemu Pánu za pokoj v naší zemi .

Eva Jehlářová

 

Náhledy fotografií ze složky Přednáška o konfliktu v Gaze...

 

Biblický citát