Jdi na obsah Jdi na menu

Diskuzní ekumenické setkání

Milí přátelé, bylo to dnes odpoledne poprvé, co jsme se sešli všichni - tedy všichni zástupci ekumeny v Přerově. A stálo to za to!
Milí přátelé, bylo to dnes odpoledne poprvé, co jsme se sešli všichni - tedy všichni zástupci ekumeny v Přerově. A stálo to za to! Žádné dopředu naplánované téma pro diskuzi sice nebylo, ovšem to vůbec nikomu nevadilo. Účastníci panelové diskuze se ptali na otázky, u kterých jsme se, my duchovní, pěkně zapotili. Tak například: Kristova přítomnost ve večeři Páně (eucharistii); co pro nás znamená papež (jaký k němu mají naše církve vztah); eschatologie (učení o posledních věcech - smrt, věčný život) atd.
Každý z nás odpovídajících měl vždy přiměřený čas na odpověď. I když to občas v sále zajiskřilo (vždyť taková ožehavá témata účastníci volili závěrně), diskuze byla vedena ve vlídném a pokojném duchu - tak jak se na křesťany (lhostejno, z jaké jsou církve) sluší a patří.
Hlavní organizátor této akce, pan děkan Hofírek, na začátku poznamenal, že je nás dvakrát více než minulý rok. Doufám, že tato tendence bude pokračovat...
 

Biblický citát